Reality Story: Annemarie werd als baby te vondeling gelegd.
Barbara Muller richtte twee stichtingen op voor het bieden van hulp aan moeders en kinderen in nood. In haar laatste boek Lief, Liever, Liefde laat ze kinderen aan het woord over wat liefde betekent. Over haar levenswerk schrijft ze het volgende.
Barbar Muller is initiatiefnemer van de stichtingen Beschermde Wieg en het Babyhuis, projecten waar ze met duizend woorden per minuut over praat. Haar hoofd staat nooit stil, haar agenda is nooit leeg: "Mijn werk is mijn missie, ik ben er dag en nacht mee bezig."
Op vrijdag 14 februari, Valentijnsdag, brengt Barbara Muller haar zevende boek Lief, Liever, Liefde uit. Meer dan 130 mensen, jong en oud, werden door Barbara geïnterviewd. Hoe kijken zij op de liefde? En hoe kunnen volwassenen elkaar en de wereld meer liefde geven? De antwoorden, die variëren van lief tot grappig en ontroerend, bundelde Muller in het boek.
Hartverwarmende quotes en verhaaltjes, opgetekend door bestsellerauteur Barbara Muller die voor haar ‘Lief, liever, liefde’ zo’n honderddertig kinderen en ouderen interviewde en hun kijk op de liefde bundelde, in wat alweer haar zevende boek is.
"We hebben groot nieuws!", roept Barbara trots uit. "Afgelopen jaar is er in Nederland geen enkele vondeling gevonden en dat is voor het eerst sinds 1953. Voordat we begonnen in 2014, waren dat er nog vier tot zes per jaar. Waarvan gemiddeld maar één of twee levend..."
Wethouder Patricia van Aaken heft vandaag het Babyhuis in Schiedam geopend. In de zes jaar dat de Stichting Babyhuis bestaat zijn 145 moeders en hun baby´s opgevangen, met een slagingspercentage van 92%. Het Babyhuis laat weten dat direct na de opening de maximale capaciteit in Schiedam is benut
Bijna 44.000 euro, dat heeft de marathon voor het tweede Babyhuis, dat komt in Schiedam, opgebracht. 42 mensen renden zondag van het Babyhuis in Dordrecht naar de nieuwe locatie.
Op de Brouwersdijk werd vanmorgen het startsein gegeven voor een bijzondere en sportieve actie: 42 lopers rennen 42 kilometer, waarbij het doel is 42.000 euro op te halen voor een nieuw Babyhuis in Schiedam. Dat was dan ook de bestemming van de lopers. (Foto Thymen Stolk)
Goede hulp en goede waarborgen voor hun anonimiteit. Beide zijn cruciaal voor vrouwen die hun pasgeboren kind in hulpeloze toestand dreigen achter te laten, maar ook lastig te regelen. Minister Dekker (Rechtsbescherming) zoekt mee naar een oplossing.
In 2020 opent het Babyhuis aan het Steenschuur zijn deuren. Komende vrijdag viert de achterliggende organisatie haar vijfjarig bestaan met een inmiddels al volgeboekt symposium in museum Corpus in Oegstgeest. Centraal staat de relatie tussen - aanstaande - moeder en kind.
Ze noemt Jezus haar Grote Vriend. Door Hem weet ze dat ze zich voor kinderen moet inzetten. Barbara Muller, initiatiefneemster van Beschermde Wieg maakt de cijfers bekend van 3,5 jaar Beschermde Wieg. 19 baby’s konden dankzij de organisatie op een veilige manier ter wereld worden gebracht.
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmorgen 30 januari een werkbezoek gebracht aan het Babyhuis in Dordrecht. Koningin Máxima sprak tijdens haar bezoek met Barbara Muller, oprichter en voorzitter van het Babyhuis, enkele medewerkers en samenwerkingspartners over het ontstaan en de aanpak van de stichting.
Ineens was-ie daar. Ze lag in bed en had die dag niets bijzonders gedaan. Een pieptoon met een zoem. Keihard. Hij bleef, jarenlang. De Dordtse Barbara Muller schreef een boek over haar strijd tegen tinnitus, oorsuizen. Ze is bepaald niet de enige in ons land. Zeker anderhalf miljoen.
Opeens was er een indringende piep in haar oor die niet meer wegging. Na een paar dagen overwoog Barbara Muller van een brug te springen. Ze deed dat niet, maar schreef een boek over tinnitus, haar aandoening.
Het is bijna een kunst, hoe Barbara Muller (45) het gesprek steeds opnieuw moeiteloos op kinderen in nood weet te brengen. Bij bijna iedere vraag komt ze uiteindelijk bij haar werk uit. Niet omdat ze persoonlijke vragen wil ontwijken, maar omdat haar werk en haar persoonlijk leven zo verbonden zijn, ze ademt haar werk.
De afgelopen drie jaar zijn tien baby’s anoniem achtergelaten in een vondelingenkamer van Stichting Beschermde Wieg. Dat laat oprichtster Barbara Muller weten. Nog eens 250 wanhopige moeders zijn geholpen tijdens de zwangerschap. De stichting pleit dan ook voor het schrappen van de strafbaarstelling van het achterlaten van een kind.
Doel van die door mensen als Mark Zuckerberg (Facebook) en Bill Gates (Microsoft) gesteunde organisatie is om personen te helpen die bezig zijn om systemen te veranderen. Muller doet dat met haar twee stichtingen. ”Ik zet me daarmee in voor baby’s waar tot voor kort niemand zich druk om maakte en mensen zelfs hun hoofd als het ware omdraaiden”, zegt Muller.
Justitie wilde haar vervolgen. Barbara Muller, de initiatiefneemster van de eerste vondelingenkamer ter wereld, is al bijna vier jaar de luis in de pels van Jeugdzorg, de Kinderbescherming en Defence for Children. En ze blijft strijden. Deze week gind de zevende vondelingenkamer in Nederland open.
Justitie wilde haar vervolgen. Barbara Muller, de initiatiefneemster van de eerste vondelingenkamer ter wereld, is al bijna vier jaar de luis in de pels van Jeugdzorg, de Kinderbescherming en Defence for Children. En ze blijft strijden. Deze week gind de zevende vondelingenkamer in Nederland open.
Dag lieve Barbara,
Ik ken je niet. Tot voor kort wist ik niet van jouw bestaan. Ik wist wel dat er hele bijzondere mensen bestaan die durven vechten voor hun ideaal. En nu weet ik dat jij zo’n bijzonder mens bent. Want door jou is de wereld nu een verhaal rijker. Een prachtverhaal.
Isala nam in november vorig jaar als eerste ziekenhuis ter wereld het initiatief om een Vondelingenkamer te bouwen. Op andere plekken in Nederland zijn al wel speciale vondelingenkamers, maar die zijn bij particulieren.
Barbara Muller, oprichtster Beschermde Wieg, hangt misschien een straf boven het hoofd, omdat zij een te vondeling gelegd kind heeft opgevangen.
Vorige week werd voor het eerst een baby overdragen aan vrijwilligers van de Stichting Beschermde Wieg in Groningen. De baby is gezond en is nu overgebracht naar een crisispleeggezin. De vrouw heeft haar persoonsgegevens wel achtergelaten. Deze envelop ligt nu bij de notaris en het kind kan op zestienjarige leeftijd de gegevens opvragen.
Herkenbaar voor elke hondenbezitter en dierenvriend; de avonturen van de Flatcoat Retriever Keet die twee weken uit logeren gaat bij opa en oma. De avonturen van Keet zijn hartverwarmend beschreven in 45 pagina’s tellend (voorlees)boek, rijkelijk geïllustreerde met prachtige printen van Mignon Nusteling.
Voor het eerst krijgt een ziekenhuis in Nederland een vondelingenkamer. Het Isala ziekenhuis in Zwolle heeft de primeur, ook al is het te vondeling leggen van een kind nog altijd strafbaar.
In haar vastberaden strijd tegen de niet aflatende piep in haar oren bezocht Barbara Muller iceman Wim Hof en vestigt ze haar hoop op de Duitse arts Lutz Wilden die op Ibiza dj's van hur oorsuis verlost met laser. Haar tocht langs tien alternatieve genezers omschrijft ze in haar boek 'Onbesuisd'.
'Liefs van Keet' is het waargebeurde ontroerende en bij tijden hilarische verhaal van een hond die twee weken uit logeren gaat.
Een boek voor volwassenen en kinderen met doe-het-zelf pagina's voor de kinderen en een winnaarsactie!
Buitengewoon dankbaar en trots lanceerden we de boodschap van Stichting Beschermde Wieg, gedragen door twaalf geweldige Bekende Nederlanders.
Met regelmaat wordt ook Nederland opgeschrikt door nieuws over achtergelaten baby's, huiselijk geweld en gezinsdrama's. Muller strijdt voor kinderen in zulke omstandigheden.
De boekpresentatie van het derde boek, Kind zonder Stem, op 17 September was weer een groot succes!
Na een interview met Barbara door Suzanne Klemann waren er mooie verhalen uit de praktijk door bijzondere mensen en tot slot gelegenheid tot signeren. Zoals bij alle boekpresentaties neemt Babara daar ruim de tijd voor en heeft voor iedereen een persoonlijke signature.
NOS Nieuwsuur 21/08/2014 In september komen er in Nederland twee vondelingenkamers: één in Groningen en één in Papendrecht. Hier kunnen vrouwen hun baby anoniem achterlaten. Tot nu toe kon dat in Nederland niet. In Nieuwsuur initiatiefneemster Barbara Muller en het advies van de Raad voor Strafrechtstoepassing.
Het achterlaten van pasgeboren kinderen in een vondelingenkamer is volgens staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven strafbaar. Dat zei hij deze week naar aanleiding van Kamervragen van de VVD. Maar initiatiefneemster Barbara Muller gaat gewoon door met het openen van een babyhuis met vondelingenkamer in september.