BARBARA MULLER @ MEDIA

 

Onderstaand vind je datums van interviews, signeersessies, lezingen en evenementen waaraan Barbara deelneemt. Voor meer informatie of uitnodigingen, neem je contact op.

 

 

JUNI/2022

barbara muller

 

plusvijf logo

 

Barbara Muller ontdekte ijsbaden en ademsessies als remedie tegen tinnitus

Direct bij binnenkomst bij de Stokholm Changemaking community is een serene rust voelbaar. In het prachtige pand in het centrum van Dordrecht werken mensen aan hun mentale en lichamelijke gezondheid. Oprichter Barbara Muller stortte zich een groot deel van haar leven met ziel en zaligheid op de bescherming van kinderen. Na 13 jaar werd het tijd beter voor zichzelf te zorgen en om te leren omgaan met haar tinnitus (oorsuizen).

 

Lees het artikel ...

DECEMBER/2021

barbara muller

 

plusvijf logo

 

PlusVijf interview met Barbara Muller over Stokholm, Changemaking Community

PlusVijf vraagt Barbara naar haar nieuwste initiatief Stokholm, een changemaking community in Dordrecht met wie wij momenteel een samenwerking onderzoeken.

 

Lees het artikel ...

JULI/2021

algemeen dagblad

 

ad logo

 

Barbara helpt mensen de naweeën van corona op te vangen

Snakken naar een omhelzing, ongestilde huidhonger. Of koppels die juist te veel op elkaars lip zitten. Met hopelijk de laatste stuiptrekkingen van corona, springt de Dordtse Barbara Muller (49) met haar nieuwe stichting alvast in op de soms verstrekkende mentale gevolgen: "Bij veel mensen is het kaarsje gewoon gedoofd. Wij kunnen helpen."

 

Lees het artikel ...

JUNI/2021

op1

 

op1

 

Margriet Vroomans, Barbara Muller en Anouk Bakker over stichting de Beschermde Wieg

De vondst van een baby’tje in een Amsterdamse afvalcontainer schudde afgelopen februari heel Nederland wakker. Gelukkig werd het kindje gered, maar dit mag nooit meer gebeuren vinden Margriet Vroomans, Barbara Muller en Anouk Bakker. Margriet stelde dichtbundel ’t Liefste Kind’ samen om aandacht te vragen voor stichting de Beschermde Wieg van oprichter Barbara Muller, die dagelijks wanhopige jonge vrouwen een helpende hand biedt. De biologische moeder van Anouk Bakker had deze hulp niet: zij werd zelf ten vondeling gelegd. Woensdag zijn de drie vrouwen te gast in Op1.

 

Bekijk de uitzending ...

MEI/2021

ngz

 

Verhalen van Spraakmakers

Het aantal baby’s dat ten vondeling wordt gelegd of dood gevonden wordt, ligt waarschijnlijk veel hoger dan geregistreerd. Dat zeggen deskundigen in de reportageserie van Spraakmakers.

 

Luister de uitzending ...

APRIL/2021

ngz

 

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd onze oprichtster Barbara Muller vandaag te benoemen als ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ze heeft zich de afgelopen tien jaar vol passie, daadkracht en overtuigingskracht ingezet tegen gedwongen scheiding tussen (aanstaande) moeders en hun (ongeboren) kinderen.
Tegen alle politieke, juridische en maatschappelijke tegenstand in heeft Barbara volhardend aandacht gevraagd voor dit schrijnende maatschappelijke vraagstuk. Het baanbrekende en innovatieve werk dat zij hiervoor verricht, heeft ervoor gezorgd dat voor deze doelgroep twee vernieuwende zorgconcepten in het bestaande zorgstelsel zijn geïmplementeerd. Dit heeft ze bewerkstelligd door de oprichting van de Stichtingen Het Babyhuis Dordrecht en Stichting Beschermde Wieg. Al deze vrijwillige werkzaamheden vloeien voort uit de overtuiging dat de bescherming van kinderen anders geregeld zou moeten worden, dan geboden door de traditionele organisaties.

Door de erkenning van Stichting Beschermde Wieg hebben we een plek als partner in de hulpverlening gekregen en is de strafrechtelijke vervolging voor het ter vondeling leggen niet langer aan de orde.

 

Bekijk de uitzending ...

MAART/2021

ngz

 

We zijn pas tevreden als elke radeloze moeder ons weet te vinden

Een pasgeboren baby werd afgelopen februari in Amsterdam gered uit een container. Enkele dagen later troffen agenten een babylijkje aan in een tuin in ’s Heerenberg. "Ik, maar ook alle vrijwilligers en medewerkers hebben daar buikpijn van", zegt oprichter Barbara Muller van stichting Beschermde Wieg waar zwangere vrouwen en moeders anoniem hulp kunnen krijgen. "Waarom heeft deze moeder ons niet op tijd kunnen vinden?"

 

Lees artikel ...

MAART/2021

ngz

 

Twee baby’s gevonden op straat: de vondelingenkamer als laatste redmiddel?

Babyvondsten In korte tijd werden in Nederland twee baby’s – één levend, één dood – in de openbare ruimte gevonden. Moeten er meer vondelingenkamers komen?

 

Lees artikel ...

12/03/2020

glamour

 

glamour

 

Ik zie het als een daad uit moederliefde

Reality Story: Annemarie werd als baby te vondeling gelegd.

 

Lees artikel ...

11/03/2020

isamedina

 

isamedina

 

Barbara Muller geeft kinderen een stem over de liefde

Barbara Muller richtte twee stichtingen op voor het bieden van hulp aan moeders en kinderen in nood. In haar laatste boek Lief, Liever, Liefde laat ze kinderen aan het woord over wat liefde betekent. Over haar levenswerk schrijft ze het volgende.

 

Lees artikel ...

02/03/2020

jan

 

jan

 

Een beetje gekte heb je wel nodig

Barbar Muller is initiatiefnemer van de stichtingen Beschermde Wieg en het Babyhuis, projecten waar ze met duizend woorden per minuut over praat. Haar hoofd staat nooit stil, haar agenda is nooit leeg: "Mijn werk is mijn missie, ik ben er dag en nacht mee bezig."

 

Lees artikel ...

14/02/2020

elle

 

elle

 

Lief, Liever Liefde: 130 ontroerende en grappige perspectieven op de liefde

Op vrijdag 14 februari, Valentijnsdag, brengt Barbara Muller haar zevende boek Lief, Liever, Liefde uit. Meer dan 130 mensen, jong en oud, werden door Barbara geïnterviewd. Hoe kijken zij op de liefde? En hoe kunnen volwassenen elkaar en de wereld meer liefde geven? De antwoorden, die variëren van lief tot grappig en ontroerend, bundelde Muller in het boek.

 

Lees artikel ...

14/02/2020

franska

 

Franska.nl

 

Hartverwarmende quotes

Hartverwarmende quotes en verhaaltjes, opgetekend door bestsellerauteur Barbara Muller die voor haar ‘Lief, liever, liefde’ zo’n honderddertig kinderen en ouderen interviewde en hun kijk op de liefde bundelde, in wat alweer haar zevende boek is.

 

Lees artikel ...

05/02/2020

telegraaf

 

de telegraaf

 

Ze had haar pasgeboren baby onder haar regenjas

"We hebben groot nieuws!", roept Barbara trots uit. "Afgelopen jaar is er in Nederland geen enkele vondeling gevonden en dat is voor het eerst sinds 1953. Voordat we begonnen in 2014, waren dat er nog vier tot zes per jaar. Waarvan gemiddeld maar één of twee levend..."

 

Lees artikel ...

25/09/2019

 

schie onlind

 

Babyhuis regio Rijnmond geopend

Wethouder Patricia van Aaken heft vandaag het Babyhuis in Schiedam geopend. In de zes jaar dat de Stichting Babyhuis bestaat zijn 145 moeders en hun baby´s opgevangen, met een slagingspercentage van 92%. Het Babyhuis laat weten dat direct na de opening de maximale capaciteit in Schiedam is benut

 

Lees artikel ...

16/09/2019

42k in a day

 

rtvdordrecht

 

Marathon voor tweede Babyhuis levert zo'n 44.000 euro op

Bijna 44.000 euro, dat heeft de marathon voor het tweede Babyhuis, dat komt in Schiedam, opgebracht. 42 mensen renden zondag van het Babyhuis in Dordrecht naar de nieuwe locatie.

Lees artikel ...

15/09/2019

42k in a day

 

dordtcentraal

 

Marathon voor nieuw Babyhuis

Op de Brouwersdijk werd vanmorgen het startsein gegeven voor een bijzondere en sportieve actie: 42 lopers rennen 42 kilometer, waarbij het doel is 42.000 euro op te halen voor een nieuw Babyhuis in Schiedam. Dat was dan ook de bestemming van de lopers. (Foto Thymen Stolk)

Lees artikel ...

01/05/2019

krantenartikel

 

Dekker zoekt oplossing voor vondelingenkind

Goede hulp en goede waarborgen voor hun anonimiteit. Beide zijn cruciaal voor vrouwen die hun pasgeboren kind in hulpeloze toestand dreigen achter te laten, maar ook lastig te regelen. Minister Dekker (Rechtsbescherming) zoekt mee naar een oplossing.

Lees artikel ...

28/03/2019

barbara muller

 

barbara muller

 

Jonge moeders vinden in Leids Babyhuis de rust, liefde, veiligheid en warmte om aan het moederschap te wennen.

In 2020 opent het Babyhuis aan het Steenschuur zijn deuren. Komende vrijdag viert de achterliggende organisatie haar vijfjarig bestaan met een inmiddels al volgeboekt symposium in museum Corpus in Oegstgeest. Centraal staat de relatie tussen - aanstaande - moeder en kind.

Lees artikel ...

26/03/2018

barbara muller

 

barbara muller

 

20 baby’s gered door Stichting Beschermde Wieg

Ze noemt Jezus haar Grote Vriend. Door Hem weet ze dat ze zich voor kinderen moet inzetten. Barbara Muller, initiatiefneemster van Beschermde Wieg maakt de cijfers bekend van 3,5 jaar Beschermde Wieg. 19 baby’s konden dankzij de organisatie op een veilige manier ter wereld worden gebracht.

Lees artikel ...

30/01/2018

koningin maxima

 

Koningin Máxima

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmorgen 30 januari een werkbezoek gebracht aan het Babyhuis in Dordrecht. Koningin Máxima sprak tijdens haar bezoek met Barbara Muller, oprichter en voorzitter van het Babyhuis, enkele medewerkers en samenwerkingspartners over het ontstaan en de aanpak van de stichting.

Lees artikel ...

23/10/2017

geloof en een hoop liefde

 

NPO1

 

Geloof en een hoop liefde

Hella gaat op zoek naar geloof, hoop en liefde in een van de oudste steden van ons land: Dordrecht. Barbara Muller vertelt over haar missie om op te komen voor degenen zonder stem: ongeboren kinderen. (05:10)

05/10/2017

 

RTV Rijnmond

 

Dordtse over oorsuizen: ”Ik wilde van de brug springen”"

Ineens was-ie daar. Ze lag in bed en had die dag niets bijzonders gedaan. Een pieptoon met een zoem. Keihard. Hij bleef, jarenlang. De Dordtse Barbara Muller schreef een boek over haar strijd tegen tinnitus, oorsuizen. Ze is bepaald niet de enige in ons land. Zeker anderhalf miljoen.

03/10/2017

Barbara Muller

 

algemeen dagblad

 

Barbara heeft altijd een piep in haar oren: 'Vanbinnen is het oorlog'

Opeens was er een indringende piep in haar oor die niet meer wegging. Na een paar dagen overwoog Barbara Muller van een brug te springen. Ze deed dat niet, maar schreef een boek over tinnitus, haar aandoening.

Lees artikel ...

05/08/2017

Barbara Muller

 

nederlands dagblad

 

We dansen te weinig in het leven

Het is bijna een kunst, hoe Barbara Muller (45) het gesprek steeds opnieuw moeiteloos op kinderen in nood weet te brengen. Bij bijna iedere vraag komt ze uiteindelijk bij haar werk uit. Niet omdat ze persoonlijke vragen wil ontwijken, maar omdat haar werk en haar persoonlijk leven zo verbonden zijn, ze ademt haar werk.

Lees artikel ...

04/08/2017

metro nieuws

 

Tien baby's gered dankzij vondelingenkamers

De afgelopen drie jaar zijn tien baby’s anoniem achtergelaten in een vondelingenkamer van Stichting Beschermde Wieg. Dat laat oprichtster Barbara Muller weten. Nog eens 250 wanhopige moeders zijn geholpen tijdens de zwangerschap. De stichting pleit dan ook voor het schrappen van de strafbaarstelling van het achterlaten van een kind.

Lees artikel ...

23/06/2017

Ashoka Fellow

 

Ashoka

 

Barbara Muller wordt Ashoka Fellow

Doel van die door mensen als Mark Zuckerberg (Facebook) en Bill Gates (Microsoft) gesteunde organisatie is om personen te helpen die bezig zijn om systemen te veranderen. Muller doet dat met haar twee stichtingen. ”Ik zet me daarmee in voor baby’s waar tot voor kort niemand zich druk om maakte en mensen zelfs hun hoofd als het ware omdraaiden”, zegt Muller.

Lees artikel ...

14/04/2017

Universiteit van Amsterdam

 

Workshop Sociaal Ondernemen - Universiteit van Amsterdam

Justitie wilde haar vervolgen. Barbara Muller, de initiatiefneemster van de eerste vondelingenkamer ter wereld, is al bijna vier jaar de luis in de pels van Jeugdzorg, de Kinderbescherming en Defence for Children. En ze blijft strijden. Deze week gind de zevende vondelingenkamer in Nederland open.

Lees artikel ...

23/12/2016

Reformatorisch Dagblad

 

Vechten voor een veilige wieg

Justitie wilde haar vervolgen. Barbara Muller, de initiatiefneemster van de eerste vondelingenkamer ter wereld, is al bijna vier jaar de luis in de pels van Jeugdzorg, de Kinderbescherming en Defence for Children. En ze blijft strijden. Deze week gind de zevende vondelingenkamer in Nederland open.

Lees artikel ...

20/09/2016

Famme

 

Famme

 

Phileine schrijft: ”Dag lieve Barbara”

Dag lieve Barbara,
Ik ken je niet. Tot voor kort wist ik niet van jouw bestaan. Ik wist wel dat er hele bijzondere mensen bestaan die durven vechten voor hun ideaal. En nu weet ik dat jij zo’n bijzonder mens bent. Want door jou is de wereld nu een verhaal rijker. Een prachtverhaal.

Lees artikel ...

25/05/2016

Isala Ziekenhuis

 

Ziekenhuis Isala in Zwolle heeft - als eerste ziekenhuis in Nederland - een vondelingenkamer.

Isala nam in november vorig jaar als eerste ziekenhuis ter wereld het initiatief om een Vondelingenkamer te bouwen. Op andere plekken in Nederland zijn al wel speciale vondelingenkamers, maar die zijn bij particulieren.

18/05/2016

 

RTL Late Night

 

Wij hebben juist een misdaad voorkomen

Barbara Muller, oprichtster Beschermde Wieg, hangt misschien een straf boven het hoofd, omdat zij een te vondeling gelegd kind heeft opgevangen.

18/05/2016

 

Opvang eerste baby

Vorige week werd voor het eerst een baby overdragen aan vrijwilligers van de Stichting Beschermde Wieg in Groningen. De baby is gezond en is nu overgebracht naar een crisispleeggezin. De vrouw heeft haar persoonsgegevens wel achtergelaten. Deze envelop ligt nu bij de notaris en het kind kan op zestienjarige leeftijd de gegevens opvragen.

28/12/15

Dit is de dag - KRO

 

Telegraaf

 

Telegraaf - Sabine Uitslag

Ook Sabine Uitslag maakte een wonder mee. Uitslag is politica (CDA) en zangeres. Het wonder maakte ze mee toen ze op vakantie ging met haar inmiddels ex-vriend, in de Franse Alpen.

Lees artikel ...

06/12/15

Dit is de dag - KRO

 

Dit is de dag

In Dit is de Dag vertelde Muller, die vooral bekend is door het realiseren van babyluikjes, over de wonderen die zij verzamelde. Het zijn er ruim zeventig, al zijn er een aantal van haarzelf.

Luister het fragment ...

13/11/15

Barbara en Fred Muller

 

Herkenbaar

Herkenbaar voor elke hondenbezitter en dierenvriend; de avonturen van de Flatcoat Retriever Keet die twee weken uit logeren gaat bij opa en oma. De avonturen van Keet zijn hartverwarmend beschreven in 45 pagina’s tellend (voorlees)boek, rijkelijk geïllustreerde met prachtige printen van Mignon Nusteling.

Lees artikel ...

04/11/15

 

RTL Late Night

 

Zwols ziekenhuis komt als eerste met vondelingenkamer

Voor het eerst krijgt een ziekenhuis in Nederland een vondelingenkamer. Het Isala ziekenhuis in Zwolle heeft de primeur, ook al is het te vondeling leggen van een kind nog altijd strafbaar.

17/10/15

KRONCRV

 

kro ncrv - Het hoogste woord

Barbara Muller is schrijfster en komt op voor kinderen in nood en zij heeft vandaag het hoogste woord.

Bekijk de uitzending ... (#23min.)

12/10/15

Anneloek Sollart Documentaire

 

Film KRO NCRV Beschermde Wieg

Documentairemaker Anneloek Sollart filmt de totstandkoming van het eerste Nederlandse babyluik. Ondertussen vertellen vondelingen over de eenzame start van hun leven en hoe het is om niet te weten wie je biologische ouders zijn.

Bekijk de documentaire ...

24/08/15

Telegraaf

 

Nooit meer stilte in mijn hoofd

In haar vastberaden strijd tegen de niet aflatende piep in haar oren bezocht Barbara Muller iceman Wim Hof en vestigt ze haar hoop op de Duitse arts Lutz Wilden die op Ibiza dj's van hur oorsuis verlost met laser. Haar tocht langs tien alternatieve genezers omschrijft ze in haar boek 'Onbesuisd'.

Lees artikel ...

07/15

Liefs van Keet

 

Liefs van Keet

'Liefs van Keet' is het waargebeurde ontroerende en bij tijden hilarische verhaal van een hond die twee weken uit logeren gaat.
Een boek voor volwassenen en kinderen met doe-het-zelf pagina's voor de kinderen en een winnaarsactie!

Bestel het boek ...

01/15

 

Media Campagne

Buitengewoon dankbaar en trots lanceerden we de boodschap van Stichting Beschermde Wieg, gedragen door twaalf geweldige Bekende Nederlanders.

Bekijk de campagne ...

30/12/2014

Dordtenaar van het jaar

 

Barbara Muller - Dordtenaar van het jaar!

Met regelmaat wordt ook Nederland opgeschrikt door nieuws over achtergelaten baby's, huiselijk geweld en gezinsdrama's. Muller strijdt voor kinderen in zulke omstandigheden.

Lees artikel ...

17/09/2014

Kind zonder stem

 

Kind zonder Stem

De boekpresentatie van het derde boek, Kind zonder Stem, op 17 September was weer een groot succes!
Na een interview met Barbara door Suzanne Klemann waren er mooie verhalen uit de praktijk door bijzondere mensen en tot slot gelegenheid tot signeren. Zoals bij alle boekpresentaties neemt Babara daar ruim de tijd voor en heeft voor iedereen een persoonlijke signature.

Bestel het boek ...

21/08/2014

Kind zonder stem

 

Vondelingenkamers

NOS Nieuwsuur 21/08/2014 In september komen er in Nederland twee vondelingenkamers: één in Groningen en één in Papendrecht. Hier kunnen vrouwen hun baby anoniem achterlaten. Tot nu toe kon dat in Nederland niet. In Nieuwsuur initiatiefneemster Barbara Muller en het advies van de Raad voor Strafrechtstoepassing.

26/03/2014

 

Recht op leven

Het achterlaten van pasgeboren kinderen in een vondelingenkamer is volgens staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven strafbaar. Dat zei hij deze week naar aanleiding van Kamervragen van de VVD. Maar initiatiefneemster Barbara Muller gaat gewoon door met het openen van een babyhuis met vondelingenkamer in september.