Dankbaar

Dankbaar voor een jaar vol ontdekking en avontuur. Voor het geven van zoveel betoverende sessies. Voor mijn gezin, familie en mijn vrienden.
Voor een jaar vol ontdekking en avontuur.

Voor het geven van zoveel betoverende sessies met als doel mensen te inspireren hun verlangens te leven, lichaam en geest gezond en flexibel te houden. Vrijheid te ervaren. Zichzelf in alle grootsheid te durven zien.
Voor Stichting Beschermde Wieg, die haar 8ste verjaardag vierde. Meer dan 3000 zorgmijdende zwangere vrouwen in nood bijgestaan. Zoveel babylevens gered. Eerst omstreden, nu geliefd. We hebben nooit ingeboet op authenticiteit en confirmeren ons niet aan regels die succesvolle zorg in de weg staan. Nu niet, nooit niet.
Voor het Babyhuis, nu 9 jaar, waar we meer dan 300 uithuisplaatsingen wisten te voorkomen. Met een vernieuwend concept, gericht op een veilige hechting in een liefdevol leefklimaat. Niets is zo traumatisch als het onnodig scheiden van een moeder en haar pasgeborene. Met vuur in ons hart gaan we daarmee door.
Ik ben dankbaar voor mijn gezin, mijn vrienden, die al zo lang mijn leven kleuren. Mijn mooie familie. Voor iedere held, die zich aansloot bij onze stichtingen. Zonder jullie geen succes. Voor de natuur, die me iedere dag verwondert en die ik zo lang voor lief nam, doordat ik wat streng was voor mezelf.
Dankbaar dat wij heil zagen in een kansloze geheime missie, die kansrijk werd en die 3 levens redde.
Dankbaar voor mijn grote vertrouwen in de bron, het licht, de hulp, het positieve. Het voedt me elke dag meer. We zijn nooit alleen.
Dankbaar voor de ruimte die ik mezelf steeds meer gun om mijn eigen verlangens levend te maken. Een dag niet werken is oké, sterker het geeft ruimte voor nieuwe inspiratie. Ruimte thuis te komen en te ontdekken wat ik nog wil doen en om welke reden dan ook nog niet gedaan heb.

Blessed are the ones who are curious for they shall have adventure – L. Drachman

 

Gelukkig zijn

Betekent niet dat je geen pijn meer ervaart. Dat het leven je alleen nog maar toelacht en jouw wensen aan de lopende band worden vervuld.

Gelukkig zijn betekent voor mij het leven ten volle aangaan. Pijn doorleven, daar waar ik er vroeger met een grote boog omheen liep. Emoties toelaten, ernaar kijken, zonder dat ik er eigenaar van word. Wat willen ze vertellen en is het feitelijk waar of een aanname. De aanname wint altijd. Als ik liefde inzet, liefde naar mezelf, dan lossen de emoties, die me in de greep en tevens klein hielden, op. Geluk is mijn handen openvouwen en het leven en alle leerprocessen te ontvangen. Onvoorwaardelijke liefde aan mezelf durven geven. Alsof ik m’n beste vriendin ben. We zijn er meesters in dit aan onze kinderen, geliefde, vrienden en familie te geven. Ik was er een ster in mezelf over te slaan. Niet belangrijk, komt wel, niet zeuren, doorbijten, je moet sterk zijn …

Inmiddels ben ik me elke dag bewust van mijn handelen en schaaf ik bij wanneer ik terugval. Trust me, als iets zo ingeslepen is, dan mag je geduld in zachtheid hebben. Trots voelen, dat je stapjes zet, een knipoog als je verzandt. Elke dag weer een nieuw moment JA te zeggen tegen jou. Geluk komt je toe, het is een fundamenteel recht. Het heeft een magnetische werking naar jezelf en de mensen om je heen. Elke dag kan je kiezen tussen angst en liefde. Het mooie is dat als je kiest voor liefde, je geholpen wordt op jouw weg naar vrijheid. Waarachtig geluk.

 

Ik wens jou een betoverend nieuw jaar, waarin jij je verlangens leeft. Je doet waar je blij van wordt en jezelf in overvloed het beste gunt.

Download al het goede vanuit de bron waar je dagelijks uit kunt tappen: liefde, vreugde, veiligheid en vertrouwen. Wanneer jij liefdevol voor jezelf zorgt, zorg je uiteindelijk goed voor alles dat leeft op onze planeet en dat is by far de bedoeling van ons leven. Release alles wat je vleugellam maakt en saboteert jouw leven te leven, zoals jij dat graag wil. Pas je zo min mogelijk aan om ‘erbij’ te horen. Je bent al 1 met alles, juist wanneer je je devine zelf bent. Met al je mooie en juist ook je wat minder deugdelijke eigenschappen. Laat niemand je geweld aandoen, je licht dimmen, je vrijheid ontnemen. Durf de bril van angst af te zetten en door de ogen van liefde te kijken.

Gun jezelf ‘mij’ tijd. Waar wil je minder van en waar meer? Is je denken en voelen in balans? Neem je de tijd tot rust te komen? Hoe kan je het anders voor jezelf inrichten? Doe je wat er van je verwacht wordt of wat je zelf graag wil? De actie en daarmee gepaarde moed om tot verandering te komen, kan alleen van jou uitkomen. Weet dat je niet alleen bent en tot veel meer in staat bent dan je denkt.

Ik neem een aanloop naar 2023: spring, zweef, beleef, avonturier en verwonder. Spring je mee?

 

Het is niet altijd eenvoudig je staande te houden in het leven.

De wereld zit vol goud dat ontdekt mag worden en tegelijk vol uitdaging, wat pijn kan doen. Wanneer ik liefde de ruimte geef, sijpelt angst weg. Vertrouwen dat de keuzes die ik maak passend zijn bij mijn levenspad. Mijn onderbuikgevoel heb ik tot 11 jaar geleden genegeerd, doordat ik onvolledig doorademde, onvolledig leefde. Want adem is leven en vertelt hoe het met je gaat. Ik diende iedereen, behalve mezelf. Hard werken, zonder acht te slaan op mijn gezondheid. Ik kreeg tinnitus en juist die draak, bracht me terug.

Nu adem ik door, mijn onderbuik wordt dagelijks gevoed met voldoende zuurstof, dus levensenergie. Wist je dat 80% van de afvalstoffen via een gezonde ademhaling afgevoerd worden? Slechts 20% door voeding en beweging.

Ik ben erachter waarom ik zo streng was voor mezelf. En hoezeer mij dat beperkte. Ik maak nu keuzes door te voelen. Door nee te zeggen als iets niet goed voelt, zeg ik ja tegen mij. Ongeacht wat een ander ervan vindt. Het is niet voor niets dat we daar geen invloed op uit kunnen oefenen. Leave it in peace.
De kunst is onze handen open te houden voor wat komen gaat. Recht en verbonden te zijn, door ruimte voor jezelf te maken. Wat goed voelt voor jou, waar je blij van wordt. Controle los te laten, want je verliest je vrijheid door vast te willen houden. Door te vertrouwen op de liefde en dat ik gedragen word, kan ik elke storm aan. Omdat, wanneer deze gaat liggen, en door het doorleefd te hebben, meer van mij aan het licht komt.

Bij mij was er een onverdraaglijke oorsuis nodig, hierachter te komen. Ik ontmoet veel mensen die overprikkeld zijn, balans missen, ‘s nachts piekeren, onrustig zijn, lichamelijke en mentale kwalen krijgen. Door adem ga je naar binnen, terwijl zoveel extern is gericht.
Voel en ervaar wat bij jou past om jouw weg te vinden die in lijn is met je levenspad. Onze missie in dit leven is gelukkig te zijn, ons in alle grootsheid te ontdekken en vanuit die kracht de wereld mooier te maken. Geloof mij dat als je daar ‘ja’ tegen zegt, alles in het universum aanspant je daarbij te helpen.

 

Mijn wens voor jou

Dat je rust mag ervaren.
Dat je dichtbij je kernwaarden, idealen en je intuïtie blijft, je luistert naar je hart dat altijd klopt.
Dat je je nooit en te nimmer kleiner laat maken en je eigen geluk niet op het ongeluk van een ander bouwt.
Dat je moed hebt de dingen te doen, waar je zo naar verlangt en lef en daadkracht om patronen te doorbreken, die de weg vrijmaken daar te komen.
Dat je liefde, interesse en gelijkwaardigheid voor je medemens voelt en uit. Want verbinding en respect zijn zoveel krachtiger dan verdeeldheid en vooroordelen.
Dat niets je in de weg staat te vergeven, want wrok verbittert je hart.
Vertrouw dat de kosmos het beste met je voor heeft en vergeet niet te vragen. Je bent niet alleen.
Ik wens dat jij je leven zo optimaal mogelijk leeft en alle kansen benut, want je hebt er maar één van. Zorg dus goed voor jezelf.
Houd het kind in je levend, want voor kinderen is bovenstaande een natuurlijk gegeven. Volwassen zijn kan altijd nog.
Koester, huppel, maak plezier, sta stil, verwonder, ontdek, avonturier en heb jezelf en alles dat leeft lief.