Comfortzone

Buiten je comfort zone wacht een nieuwe wereld op je. Een wereld van kleur, groei en potentie. Waar jij je goed voelt over jezelf, de keuzes die je maakt en jezelf triggert alles uit je leven te halen. De grote ontdekkingsreis naar wie jij bent, voorbij angst en onzekerheid.

Herontdek jezelf en de magische krachten die je bezit.
Buiten je comfort zone wacht een nieuwe wereld op je. Een wereld van kleur, groei en potentie. Waar jij je goed voelt over jezelf, de keuzes die je maakt en jezelf triggert alles uit je leven te halen. De grote ontdekkingsreis naar wie jij bent, voorbij angst en onzekerheid.

Ons welzijn is door de eeuwen heen dusdanig gegroeid, dat we ons wijs hebben gemaakt dat we goed voor onszelf zorgen wanneer we in de comfortabele zone blijven. Daar is het prima zoals het is, ligt geen gevaar op de loer, sta je op de automatische piloot, wat je hersenen zalig vinden, want in die stand verblijven, kost het minste energie.
Wat velen niet weten is dat ons brein maar één missie heeft: overleven. Het kan je hersenen niets schelen of je gelukkig bent of niet. Daar mag je voor in beweging komen.
Onze hersenen, die zorgdragen voor onze programmering, zijn maar 2% mee geëvolueerd sinds de oertijd. De periode waar we erbij moesten horen en ons aan moesten passen, anders vielen we buiten de groep en werden we als eerste naar de eeuwige jachtvelden gestuurd.

Anno 2023 geldt dit niet meer. Je bent overall veilig, behalve als er bommen naar beneden vallen, je ernstig ziek bent, er een seriemoordenaar op je af komt of er een dijkbreuk is. Toch staan veel mensen in de overlevingsmodus. Hoge hartslag, hoge adem, veel adrenaline en stress, een overvol hoofd dat maar niet tot rust komt. Hierdoor blijft er geen ruimte over voor ontspanning, laat staan creativiteit om je leven anders, luchtiger en vrolijker in te richten. Wat er buiten de door jou afgeschermde grenzen aan mogelijkheden gloort.

Zo denken we een hekel te hebben aan kou en gaan we die dan ook lekker uit de weg. Hart en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1.
Met jouw vatenstelsel kan je 3 x de aarde rond (125.000 kilometer). Rond je vaten zitten spiertjes die kleine squads maken, mits ze aan koude onderhevig zijn. Zo niet dan worden de spiertjes lui en je vaten lek. Met 10 dagen koud douchen, gaan de spiertjes weer aan het werk. Verbetert je bloedsomloop, krijgen je organen meer bloed en zuurstof. Je huid glanst als nooit tevoren en wordt dikker. Je stress en gevoelens van angst nemen af, gelukshormonen worden geactiveerd.
Je heelt je lichaam en geest door dus buiten je comfort zone te bewegen. Hoe cool is deze wetenschap?

Herontdek jezelf en de magische krachten die je bezit. Ik pas dit dagelijks toe en ga daar best ver in. Omdat ik een avonturier ben en nu eenmaal veel vertrouwen heb. Niet iedereen hoeft daarvoor te bungee jumpen, in een ravijn te skiën met een parachute om, een wak te hakken in een bevroren meer en erin te springen. I love it, maar we zijn allemaal anders.

Jij bepaalt jouw tempo. Doe elke dag iets dat je normaal niet zou doen en voel wat het je oplevert. Stel jezelf de vraag waarom je iets, waar je zo naar verlangt, nog niet doet. Is het de angst voor het onbekende? Voor wat een ander vindt? Angst voor verandering? Zet er liefde en vertrouwen tegenover en weet dat die energie vele malen groter is. Want deze is echt en angst is een voorschot van iets pijnlijks dat waarschijnlijk helemaal niet gaat gebeuren.

Het is de bedoeling dat jij jezelf gaat zien in het licht van vertrouwen; als ontdekkingsreiziger door je leven danst.
Geef je dromen niet op voor een ander. Laat de rem los en geef gas op een wijze die lekker voelt voor jou.
Je hoeft niet te weten waar het toe leidt. Zie het als een prachtige bergwandeling en laat je verrassen.
De blaren, spierpijn, het buiten adem zijn, het is het allemaal waard op het moment dat jij de top bereikt en je verwondert over de oneindige schoonheid van de natuur, je ziel en bovenal: jouw kunnen.