Keuzes

Keuzes. Vertrouw op het kompas van je hart, het klopt voor jou. Richt je aandacht niet langer op het collectieve bewustzijnsplaatje van ‘hoe het hoort’.

Ik spreek veel mensen die vastzitten en daardoor lichamelijke en mentale klachten ervaren. De WHO heeft inmiddels een noodoproep gedaan dat in 2030 wereldwijd 90% van de mensheid ernstige geestelijke klachten ervaart. Laten we dit ombuigen naar een positieve beweging. De beweging naar jouw ’thuis’.

Ik zie het als schoonheid van ons systeem, dat als je niet luistert naar je ziel, je lichaam dit aangeeft. Soms ‘the easy way’ en als je weigert gehoor aan jezelf te geven ‘the hard way’.
Snel geïrriteerd zijn, slecht slapen, continue ‘aan’ staan, ontevreden zijn, ongelukkig, het gevoel vast te zitten, weinig energie te hebben.

Misschien denk je dat het leven nu eenmaal zo loopt, dat je het niet waard bent er veel meer uit te halen. Dat je de verwachtingen van anderen belangrijker vindt dan het pad te bewandelen dat jij graag wil. Dat je niet meer gelooft in de kracht die jij hebt zelf verandering aan te brengen.

Vertrouw op het kompas van je hart, het klopt voor jou. Richt je aandacht niet langer op het collectieve bewustzijnsplaatje van ‘hoe het hoort’.

Misschien heb je een goede baan, een mooi salaris, maar ben je eigenlijk doodongelukkig, waardoor je kaarsje langzaam dooft. Misschien is het tijd te breken met bepaalde mensen om je heen die je niets meer brengen, sterker, energie-vampieren zijn, maar ja, die knoop doorhakken is zo drastisch dat je niet durft en zelf het slachtoffer wordt. Misschien ben je ongelukkig in je relatie, omdat het op is, maar wat zal iedereen daar wel niet van vinden? Wat betekent het financieel en kan ik wel alleen zijn? Het universum beloont mensen die lef hebben hun hart te volgen, dus maak een plan, zet stapjes en vertrouw dat het in overvloed naar je toekomt. Zo werkt het magnetisch veld; de kracht van de aantrekking. Niets zweverigs lieve mensen, maar wetenschap.

Het gaat er dus om te leven zoals jij dat graag doet en juist op dat gebied zijn zovelen verdwaald, doordat ze alleen nog maar extern gericht zijn en daarmee hun eigen gevoel van ondergeschikt belang is geworden.

Ik vertrouw op de oneindige potentie, waar we als mens over beschikken. Dat we elke dag kunnen kiezen het anders te doen. Dat we zoveel onontdekte talenten en verlangens hebben, die met vuur en aandacht levend gemaakt worden. Dat tijd voor jou en alleen voor jou om dit uit te zoeken, het grootste cadeau is dat je jezelf kunt geven.

Keuzes maken die je dichter bij jou brengen, gaan meestal via de weg van de meeste weerstand. Daar is moed, vertrouwen en daadkracht voor nodig. Niet iedereen zal blij zijn met jouw vermogen beslissingen te nemen, die in lijn zijn met je hart. Hier hoort een zekere bereidheid bij eerst te beproeven, soms zelfs te lijden. Als dat is doorleefd, is de weg vrijgemaakt jouw mooiste leven daadwerkelijk te gaan leven en uit de pauzestand te komen.

Bij mij is dit een doorlopend proces, waar ik nog lang niet uitgeleerd ben. Recent heb ik een ongeluk gehad, welke me dwong stil te staan. Wat wilde de klap, die me tot stilstand maande, vertellen? De onrust van het niets doen, maakte me nog nederiger voor het leven. Bewuster. Ik klaagde niet over de wrangheid van het gebeuren, noch over de pijn. Ik was alleen maar intens dankbaar dat ik het overleefd heb.

Het leidde me naar het maken van een beslissing, die ik lang heb uitgesteld. Ik ga op sabbatical, de wereld ontdekken. Culturen proeven, leren achterover te leunen en te genieten. Nieuwe kanten van mezelf te ontdekken, die ik verborgen heb gehouden om me aan te passen aan mijn omgeving. Ik ga succesvol worden in niets doen. Nog veel meer van mezelf houden. Dit doe ik deels met mijn gezin, maar ook veel alleen. Dit is mijn weg en ik kan honderdduizend redenen bedenken het niet te doen. Maar het komt me toe en gaat me rijkdom geven.

 

Maak de keuzes, die jou gelukkig maken en je de vrijheid geven om jezelf lief te hebben.

Love, Barbara