Over Barbara

Barbara Muller, sociaal ondernemer, founder van Stichting het Babyhuis, Stichting Beschermde Wieg, Barbara Muller Coaching en is Ashoka Fellow.

Ashoka logo
barbara team

Ben jij er klaar om in het nieuwe te stappen?

Je vrij te maken van de mening en toestemming van anderen en met moed en daadkracht jouw eigen pad te bewandelen? Ben jij er klaar voor ruimte te maken voor jouw dromen en verlangens? Je unieke blauwprint te herkennen en deze in de wereld te gaan zetten.

Iedere dag geeft het leven je uitdaging het beste uit jezelf te halen. Als je ‘ja’ kunt antwoorden op de eerste twee vragen is de tijd aangebroken om je leven in lijn met jouw levensmissie te gaan leven.

We zijn voelend geboren en denkend gemaakt en juist dat laatste verhindert ons om weer te vertrouwen op ons innerlijk kompas. Om dat te kunnen doen heb je rustmomenten nodig. Misschien herken je jezelf erin dat je zo je best doet het anderen naar de zin te maken, je aan te passen, gezien te worden of juist onzichtbaar te blijven, werk te doen dat uitput. Voel je je vaker moe dan energiek en kijk je maandag al uit naar het weekend.

Misschien ben je vergeten hoe belangrijk het is om meer ontspanning, plezier en energie toe te laten. Te genieten van het leven.

Tijdens en na mijn sessies ga je meer vertrouwen ervaren, laat je meer magie in je leven toe en kom je weer in je kracht te staan. Je krijgt inzicht en leert los te laten wat je belemmert om je vrij te voelen. Je gaat leven in plaats van overleven en leert jezelf als eerste prioriteit te zien.

Persoonlijke ontwikkel trajecten, burn-out trajecten, individuele en groepssessies adem, impact en ijs en teambuildingsessies.

We ervaren op één dag meer prikkels dan in de middeleeuwen in een heel leven. Ons systeem is daar niet op gebouwd en we hebben rust nodig om te herstellen en terug te keren naar wat we werkelijk willen. Wat ons gelukkig maakt.

Vraag jij jezelf weleens af waarom je de dingen doet zoals je ze doet? Waar je meer van wil en waar minder? Of iemand onder aan de streep een ‘ja’ of een ’nee’ is? Wie jouw energie-vampieren zijn? Geef je meer of neem je meer? Neem je jouw verlangens serieus en durf je keuzes te maken die jou dienen? Actie aan jouw verlangen te koppelen. Pas je je aan jezelf aan of aan anderen? Durf jij jezelf in alle grootsheid te zien en in jouw licht te staan?
Je zult versteld staan wat er gebeurt als je dit gaat doen en op welke wijze je geholpen wordt dit verder te laten groeien. Simpelweg omdat het de bedoeling is.

Je lichaam geeft signalen af, wanneer je niet naar je geest luistert. Bij mij manifesteerde zich dat in tinnitus, ofwel oorsuizen. Van de één op de andere dag werd ik geterroriseerd door een overweldigend geluid, waarbinnen ik gevangen zat. Paniek, wanhoop, verdriet, frustratie en boosheid wisselden elkaar af.
Na een stevige worsteling besloot ik me over te geven, te accepteren dat dit de situatie was en dat ik vanuit de diepe put waar ik in was gevallen, een keuze had. Slachtoffer worden of regie terugpakken. Angst of liefde. Ik koos voor het laatste.

Ik ben Barbara Muller, sociaal ondernemer, founder van Stichting het Babyhuis, Stichting Beschermde Wieg, founder van Barbara Muller Coaching, adem, ijs en impact inspirator en Ashoka Fellow.

Als mens en als coach ontwikkel ik mij steeds verder om mensen weer in hun eigen kracht te laten vertrouwen. Zich los te wurmen van alle etiquetten die zij op zichzelf hebben geplakt. Zich vrij te maken, want een leven in vrijheid komt ons allen toe.

Stichting het Babyhuis

Het Babyhuis voorkomt onnodige uithuisplaatsing. Er is niets zo schadelijk als het onnodig scheiden van een moeder en haar kind.
Doel is het tot stand brengen, bevorderen en continueren van hechting tussen moeder en kind en op den duur een veilige terugkeer van beiden naar een eigen woonomgeving.
Op basis van de hulpvraag, de beschikbaarheid en de samenstelling van de groep opgevangen moeders wordt gekeken of een plaatsing mogelijk is. Het Babyhuis is specifiek bedoeld voor pasgeborenen, van wie de moeder haar kind nog niet de noodzakelijke verzorging en opvoeding kan bieden, maar waarvan verwacht wordt dat ze dit wel op relatief korte termijn kan. Dit mede dankzij een persoonlijk ondersteuningsaanbod, vaak vorm gegeven met onze samenwerkingspartners (ketenpartners).
Het Babyhuis kijkt specifiek naar wat de moeder nodig heeft en past bij iedere plaatsing persoonlijke zorg op maat aan.
De missie van het Babyhuis is ervoor te zorgen dat de geplaatste kinderen zich veilig voelen en zich hechten aan hun moeder. Daarnaast bieden wij hulp en zorg aan de moeder met als doel dat ze uiteindelijk zelfstandig voor haar baby kan zorgen.
Het Babyhuis heeft drie locaties in Nederland: Dordrecht, Schiedam en Leiden.

Stichting Beschermde Wieg

Stichting Beschermde Wieg helpt zorgmijdende zwangere en pasgevallen vrouwen in nood, door het bieden van preventieve hulp en via 10 Beschermde Wiegkamers. Iedere baby verdient een veilige wieg en iedere vrouw hulp, ook als ze anoniem wil blijven. Beschermde Wieg redt babylevens en voorkomt in veel gevallen te vondeling leggen en kindsdoding.

Team

Barbara heeft een team coaches en begeleiders met de kernelementen vertrouwen, liefde, professie, veiligheid, daadkracht, inzicht en wijsheid. Dit team staat klaar om jou een onvergetelijke ervaring te geven. Vanuit de wetenschap dat investeren in jezelf goud is voor het hier en nu.

Barbara

We zijn geboren om alles uit het leven te halen, gelukkig te zijn. Primair is het van belang te weten wat jij nodig hebt. Rust en balans te ervaren in een prikkelrijke wereld. Alles waar je naar zoekt is al in je aanwezig. Tijd voor jezelf herinnert je wat werkelijk belangrijk voor je is. Wacht niet tot de wereld om je heen verandert. Begin vandaag.

Kitty

Je leven is te belangrijk om aan het toeval over te laten Ontdekken wat je wilt, waarom je wilt en wat je tegenhoudt om regie te nemen. Welke aspecten kun je veranderen en hoe doe je dat. Welke zijn vaststaand en hoe accepteer je die en implementeer je die in je leven. Maximaal leven binnen je mogelijkheden. Kleine mooie dingen groot maken en lelijke grote dingen klein.

Don

Met de juiste tools zijn wij fysiek en mentaal in staat onszelf tot op zekere hoogte te helen en tot rust te brengen. Zo heb ik in mijn eigen leven met breathwork en koudetraining eindelijk rust weten te vinden in mijn lichaam en geest en dat gun ik iedereen.

Evert

Mijn levensreis maakt mooie en soms ook zeker grillige bochten. Daaraan over (durven) geven geeft veel nieuwe rijkdom en maakt voor mij dat ik het leven in al z’n facetten bewuster en intenser kan voelen en van kan genieten. Niet het geluk maakt ons dankbaar, maar dankbaarheid maakt ons gelukkig is een quote die ik vaak voorbij laat komen.

Anette

Ik zie het leven als een ontdekkingsreis. Gaandeweg heb ik ervaren angsten en onzekerheden te doorvoelen en te omarmen door vanuit mijn hart te gaan leven. Dat maakte dat ik ze niet meer in de weg liet staan en pas toen voelde ik mijn potentieel. In ieder mens zit een changemaker en ik steek mensen graag aan dat in zichzelf te zien.

Met ons programma geven wij een inspirerende aanzet om mensen verder te brengen in hun ontwikkeling.

barbara-parachute