Not just a diary

Not just a diary is een 365 dagen challenge & inspiratieplanner.
Oefeningen omschreven in Not just a diary vind je hier terug.

not just a diary

Not just a diary is niet zomaar een dagboek, ze is een jaarplanner, coach, doelenbewaker en dagboek. Zij is de vriendin aan wie je alles kwijt kunt, de liefdevolle herinnering dat je veel meer plezier toe mag laten. Dat het leven pas echt leuk wordt, wanneer we los durven te laten waar we geen invloed op hebben en doorkrijgen dat achter alles liefde zit.

Bestel nu de 365 dagen challenge & inspiratieplanner.

Hart meditatie

Luister naar de oefening hartmeditatie, ingesproken door Barbara, of lees de tekst. Doe waar jij je goed bij voelt.

Voor je begint, wil ik je vragen je mobiel op vliegtuigmodus te zetten.

Doorvoel wat je wilt bereiken en waarom dat belangrijk voor je is.
Sluit je ogen en leg je rechterhand op je buik en je linker op je hart.
Adem nu 4 tellen in via je neus en 4 tellen uit via je mond. Je ademt in gedachten van je onderbuik naar je hart en terug.
In een golfbeweging stroomt je adem rustig op en neer.
Focus je nu op je buik, waar je intuïtie huisvest: je voelen en weten.
Wat wil je graag? Hoe voelt dit verlangen? Geeft het je vlinders? Dan is het kloppend. Zo niet, dan schaaf je bij tot het je een fijn en liefdevol gevoel geeft.
Ga dan met je aandacht via je adem van je buik naar je hart en voel hoe het klopt, speciaal en alleen voor jou.
Je ziel heeft dit lichaam uitgekozen om jouw blauwdruk te leven. Jouw zielsmissie. Voel daar dankbaarheid voor. Voor de wijze waarop je lichaam functioneert en je draagt. Je hart vastberaden klopt.
Praat met je hart en vertel over je verlangens. Maak ze levend. Zet al je zintuigen aan. Welk beeld laat zich zien en welke kleuren? Hoor je geluiden? Vogels, het ruisen van de zee, muziek? Kun je een geur waarnemen? Wat voel je? Spreek al in de tegenwoordige tijd, alsof het nu gebeurt. Je kunt je brein namelijk foppen, omdat het geen verschil ziet tussen iets dat gebeurd of gevisualiseerd is. Dit maakt dat je minder bezwaren ziet en je vol overgave je doelen gaat bereiken.

Leg nu twee handen op je hart en geef commitment dat je jouw wensen uit laat komen. Dat je aan je acties gaat werken en vertrouwen hebt dat je gedragen wordt. Vraag of er tekens op je pad mogen komen, die je laten weten dat je op de goede weg zit. Ik doe dat altijd door het vragen van een specifieke veer of het horen van een specifiek nummer op de radio.

De 3 minuten ademruimte oefening

Ga comfortabel zitten in de lotushouding. Is dat geen fijne houding voor je, ga dan op een stoel zitten met je blote voeten op de grond. Zet je timer 3 keer op een minuut en sluit je ogen.

  1. Breng je aandacht een minuut lang naar wat je nu voelt en ervaart.
    Wat is mijn ervaring op dit moment? Welke gedachten heb ik? Hoe voelt het voor mij? Zijn er op dit moment specifieke gevoelens of emoties die ik waarneem? Hoe voelt mijn lichaam in het hier en nu? Welke lichamelijke sensaties zijn voelbaar? Je hoeft niets te veranderen aan de ervaringen die je opmerkt. Je bent je er bewust van en erkent dat ze er zijn. Dat is voldoende.
  2. Schenk een minuut lang aandacht aan je ademhaling.
    Je laat je ervaringen voor wat ze zijn en richt je volledige aandacht op je adem. De aandacht die je had voor wat je voelt en ervaart, richt je nu volledig op je ademhaling. Je volgt je inademing en uitademing en bent je bewust van de manier waarop je adem stroomt. Het kan zijn dat je weer teruggaat naar het voelen en ervaren van stap 1, breng dan liefdevol je aandacht weer terug naar je ademhaling.
  3. Uitbreiden van je aandacht.
    In de laatste stap van de ademruimte oefening richt je je aandacht op het geheel. Je gaat van je ademhaling naar het voelen en ervaren van je lichaam als geheel, je houding en je gezichtsexpressie. Open daarna je ogen weer. Doe deze oefening de aankomende 7 dagen en geniet elke dag van wat het je brengt.

Oefeningen

Power ademhaling

Zwemmen in natuurwater

Zwemmen in natuurwater

Kracht van taal

De enige grens aan onze realisatie van morgen zal onze twijfel aan vandaag zijn

There are two ways to live: you can live as if nothing is a miracle or you can live as if everything is a miracle.