7 dagen adem & ijs challenge Overgang

Challenge overzicht

Dag 3: Freez tegen opvliegers en voor een babyhuidje

We zijn bijna op de helft van de challenge & inspiratie 7 daagse. Tijd om je te laten weten wat de voordelen zijn van de adem en de kou.

Je zou denken dat de impact van de kou krachtiger is dan die van de adem. Het tegendeel is waar. Een power of verbonden ademhaling is 80% van het ‘werk’ en de kou is de kers op de taart. Een verkeerde, hoge ademhaling heeft voor veel mensen negatieve gevolgen. Je bent sneller moe, zet je lichaam steeds in de ‘flight/fight’ modus, voelt eerder irritatie en slaapt minder goed. Je hebt het idee steeds opgejaagd te zijn. De bewuste vorm van ademen die we nu elke dag doen, activeert je zenuwstelsel, schakelt naar de ruststand, versnelt je spijsvertering, dus je valt er net als door de koudetraining van af. Je maakt gelukshormonen aan en je stresshormoon cortisol daalt. Je stofwisseling verbetert. Je afvalstoffen verlaten sneller je lichaam. Je zuurgraad wordt neutraal, dus je wordt ongevoelig voor ontstekingen.

De koudetraining kent ook vele voordelen, waaronder het versterken van je immuunsysteem, versterken van je vatenstelsel, het bloed dat effectiever naar je organen wordt gepompt, het verbranden van vet en het verbeteren van je huid. Zowel de adem als de kou helpen je te herinneren dat je alles kan dat je maar wil, als je maar rustig doorademt.

Een liefdevolle motivatie, juist gedurende je overgangsjaren, waar het van belang is je energie te bewaren en je lekker in je vel te voelen. ❤️

Dag 3: De kickstart

Dag 3: De Kou

barbaramuller-linda
barbaramuller-sneeuw
barbaramuller-ijszwemmen