7 dagen adem & ijs challenge Overgang

Challenge overzicht

Dag 6: De kracht van de herhaling

De kracht zit ‘m vaak in de herhaling en dat gaat voor het toepassen van koudetraining en ademwerk zeker op.

Na 30 dagen worden de adem en de kou een gewoonte in je leven en vanaf dan neem je het automatisch mee, zonder dat het je moeite kost. Het is wel van belang dat jij jezelf deze 20 minuten per dag gunt. Vind een voor jou passend moment van de dag.

Voor mij is dit altijd de ochtend. Ik ben net wat eerder wakker dan de rest van ons gezin. Als ik wakker ben, ga ik direct naar beneden en ga ik op een plek zitten, waar ik weet dat ik even niet gestoord ga worden. Mijn familie is daar ook van op de hoogte en weten dat ze me dan niet moeten storen. Ik doe dagelijks een ronde van 3 x 20 tot 30 krachtige in- en uitademingen via de mond. Doe dit zonder pauze tussen in en uit. Na de laatste teug in, blaas ik uit en ik hou daarbij nog wat restzuurstof over. Vanaf dan houd je je adem in.

Merk jij ook dat je steeds langer je adem inhoudt? Training maakt dat je van 30 seconden naar wel 3 minuten ademstop kan. Het is geen wedstrijdje, maar wel een gave wetenschap dat je je longcapaciteit zoveel groter maakt. Weet dat het moment van deze ademstop een heel belangrijk moment is. Jouw brein denkt na een paar seconden niet ademen dat je leven wordt bedreigd en gaat warme bloedshotjes naar je organen pompen voor een reset. Dat is de boost voor je immuunsysteem.
Deze vorm van ademen is krachtiger dan een sapkuur. Je afvalstoffen laten sneller los en deze voer je na het drinken van een glas water direct af. Je zult merken dat je ook vaker moet plassen na de ademoefening.

Doe de ademoefening overigens altijd op een veilige plek en niet in het water. Na deze oefening ben je weer klaar voor de koude douche.

Dag 6: Intro

Dag 6: Breath of joy

Dag 6: Koudetraining

koudetraining-dag6

Dag 6: Sweet dreams ademhaling

Dag 6: Voorbereiding dag 7

Vandaag is de dag vóór dag 7, waar je afsluit met je eigen gemaakte ijsbad. Op de video van vandaag zie je de instructies voor morgen. Heb je geen bad, dan sluit je morgen met een andere oefening af. Begin met een heerlijk aangename warme douche. Sluit af met 2 minuten koud douchen. Doe na afloop een lekkere warm maak oefening. Dans je warm op je favoriete nummer. Je begint de dag dan met zoveel energie & plezier.

barbaramuller-linda
barbaramuller-sneeuw
barbaramuller-ijszwemmen