7 dagen adem & ijs challenge Overgang

Challenge overzicht

Dag 7: Jouw zelfgemaakte ijsbad

Gisteren heb zelf ijsklonten gemaakt door het vullen van pannen en bakjes die je in je vriezer hebt gelegd. Dit is jouw moment van glorie, van fame, van moed en daadkracht. Je gaat voelen hoe tof het is om buiten je comfortzone te gaan.

Vul je bad voor de helft met koud water. Gooi de ijsklonten in het bad en wacht tot de klonten ontdooid zijn voor het ijskoude effect. Zet je timer op 2 minuten. Zeg vooraf dat je dit kan, want jij kan immers alles. Ga op je uitademing in het koude water zitten. De eerste minuut houd je je handen boven water. Je adem is heel rustig, in via je neus en zo lang mogelijk uit via je mond. In je uitademing zit je ontspanning. Laat na een minuut op je uitademing je handen in het heerlijk koude water zakken en adem rustig door die nieuwe koudegolf heen. Weet dat het ijsbad na 1 minuut comfortabeler voor je aanvoelt. Binnen een minuut word je bloed 10 graden. Je vaten vernauwen die eerste minuut. Hierna gaan je vaten weer open staan en wordt er, dankzij je rustige ademhaling, warm bloed naar je organen gepompt. Dit is de absolute reset en maakt dat je immuunsysteem verbetert, net als je bloedsomloop.

Wacht na afloop even met aankleden. Je lichaam wordt dan uitgenodigd zichzelf op te warmen. Doe een lekkere oefening, een overwinningsdansje, een huppel door je bad- of slaapkamer. Jouw dans van het leven. You did it! Spreek met jezelf af dat jij jezelf dit twee keer per week, naast het koude douchen gaat gunnen.

Heb je geen bad? Dan ga je vandaag na je warme douche 3 minuten afsluiten met een koude douche. Zet je timer, doe een lekker muziekje op en adem rustig door de 3 minuten heen. Weet dat wanneer je het hebt volbracht, jij zoveel energie en trots gaat voelen. Ook na de koude douche neem je een paar minuten de tijd je warm te dansen. ’The eye of the tigre’ of ‘Unstopable’ doen het lekker.

Dag 7: Powerademhaling voor de koude douche of je ijsbad

Ga lekker zitten of liggen op een plek waar niemand je stoort. Adem 25 x 3 seconden krachtig en zonder pauze in en uit. Het helpt als je in het begin je rechterhand op je buik legt en je linker op je hart. Na de laatste uitademing (je houdt nog wat restzuurstof over, dus net niet helemaal uitblazen), houd je de adem zo lang als je lukt vast. Geniet van de sensatie en de tintelingen die je voelt. Ga als je weer zuurstof nodig hebt terug naar een rustige neusademhaling. Voel na wat deze oefening je geeft.
Ik doe de poweradem dagelijks drie rondes. Om me dieper te verbinden met mijn hartenergie zet ik een meditatief muziekje aan.
Deze ademhaling beïnvloedt je zenuwstelsel, maakt gelukshormonen aan, geeft energie, boost je immuunsysteem en het is de snelste en meest effectieve detox die bestaat. Door de ademstop wordt warm bloed je organen ingepompt, wat zorgt voor een reset. Je brengt zuurstof in een dieper deel van je hersenen, waardoor je gevoelscentrum wordt geactiveerd en je gedachten minder belangrijk worden.

Dag 7: De grote kracht om de adem en de kou in je leven te integreren is de herhaling.

Laat dag 7 van de challenge die je geholpen heeft je beter te voelen tijdens de overgang dus ajb niet de laatste dag zijn.
Zie het als een nieuw begin. Denk aan jouw lievelingsgerecht, die alle ingrediënten nodig heeft om zo smaakvol te zijn. Gun jezelf jouw succesformule om je beter te voelen.
Vul voor jezelf de vragen in van dag 7 en vergelijk ze met jouw antwoorden van dag 1. Doorvoel op welke punten jij meer succes tot meer geluk en een gevoel van welbevinden kunt scoren. Maak de tijd voor jezelf vrij die nodig is om dit met compassie te gaan doen.

Dag 7: Cocktail

Mijn cocktail om me fit en energiek te voelen tijdens en straks na de overgang:

 • Veel lachen
 • 3 x per week 20 minuten krachttraining
 • Geen toegevoegde suikers
 • Geen vlees
 • Organic eten en drinken
 • Weinig alcohol
 • Wandelen met mijn hond Beer
 • Bio-identieke hormonen
 • Skinuals protect poeder
 • Omega 3 supplement
 • Voldoende slaap
 • Dagelijks adem & kou
 • Dagelijks intenties zetten
 • Joggen
 • Dankbaar zijn
 • Vaker nee zeggen tegen anderen
 • Tijd maken om te spelen
 • Ikigai toepassen: met passie voor mijn werk en mijn leven sta ik op en ga ik naar bed.

En ja, ik werk nog steeds 5 tot 6 dagen per week gemiddeld 6 uur per dag, maar dan zijn er nog genoeg uren over voor alle ingrediënten van mijn lievelingscocktail.

Ik werp geen excuses meer op voor wat ik belangrijk vind. Eindelijk heb ik mezelf op 1 gezet, zonder me daar schuldig over te voelen (daar moest ik dan een halve eeuw oud voor worden😉)
Ik ben ervan overtuigd dat deze investering ervoor zorgt dat ik me zo goed voel en geen overgangsklachten ervaar.
Ik help je graag vol te houden, want een liefdevolle stok achter de deur werkt stimulerend.

Je kunt me altijd dm-en bij vragen en ook wanneer je even de spirit mist en wat hulp kunt gebruiken. Ik ben trots op jou, wees dat vooral ook op jezelf.

Liefs,
Barbara

Vragen 7 dagen adem & ijs challenge Overgang

Ik wil je uitnodigen onderstaande vragen weer te beantwoorden en te vergelijken met je antwoorden op de vragen van dag 1.
Je kunt de vragen ook downloaden en invullen.

Wat was de grootste uitdaging afgelopen week?

Welke positieve verandering heb ik ervaren?

Waar heb ik op dit moment het meest behoefte aan?

Wat heb ik nodig om de adem en de kou dagelijks toe te blijven passen?

Wat is mijn valkuil, die ervoor kan zorgen dat ik terugval in oude patronen en mezelf minder belangrijk ga vinden?

Wat is mijn mooiste eigenschap, die maakt dat ik toch doorzet?

 

I DID IT

Hoe ga ik mezelf belonen?

Ik geef mezelf na deze 7 daagse het volgende cijfer voor de onderstaande thema’s, waarbij het cijfer 1 beterschap behoeft en 10 de topscore is.

Beweging:
Gezonde voeding:
Tijd voor mij:
Ontspanning:
Verbinding met mezelf:
Verbinding met de natuur:
Verbinding met anderen:
Relatie en seksualiteit: 
Stress:
Doen wat ik leuk vind:
Bewustwording:
Algehele tevredenheid met mezelf:
Ik geef mijn leven een: 

30 dagen challenge Energy up

not just a diary

Op 20 april start de ‘Energy up’ 30 dagen challenge. 30 dagen lang krijg je oefeningen, inzichten en challenges om meer energie te krijgen. Thema’s als beweging, manifesteren, de maan, adem, kou, ontstressen, een mooie huid, mindfulness en de power of universe komen uitgebreid aan bod.
Je kunt je ticket kopen via de reserveringspagina op deze site.
Jouw investering is €40 en bij dit bedrag zit de journal ‘Not just a diary’ inbegrepen.

barbaramuller-linda
barbaramuller-sneeuw
barbaramuller-ijszwemmen